SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sundsvalls Simsällskap
Ny hemsida

Föreningen har en ny hemsida https://www.sundsvallsss.se/

 

Infon här uppdateras inte längre. 

Vanliga frågor och svar

 

FRÅGOR OM ANMÄLAN

_____________________________________________________________________________________________

 

När får mitt barn börja simskolan?

I Sundsvalls Simsällskap kan ditt barn börja simskolan från och med det år de fyller 4 år. Förutsatt att ditt barn är mentalt mogen att vara i grupp utan föräldrar i vattnet. Observera att djupet för nybörjargrupperna är 75 cm på Himlabadet och 90 cm på Alnöbadet. Vänligen mät ditt barn från golvet upp till axel/haka för att se till att dem verkligen bottnar.

 

När börjar nästa kurs?

Informationen du söker finns under kursperioder.

 

Hur anmäler jag mitt barn till Simskolan?

Lättast är att anmäla direkt via hemsidan www.sundsvalls-ss.se under anmälan. Observera att cirka 6 veckor före kursstart kommer alla grupper att vara synliga under anmälan men ej bokningsbara. Grupperna blir bokningsbara direkt efter avslutning på föregående termin, gäller ej sommarsimkolan som öppnar under pågående termin.

 

Vad är det för skilland på gruppen med/eller utan bokstav efter gruppnamnet?

Det finns ingen nivåskillnad mellan grupperna med eller utan bokstav. Bokstaven visar vilken del av bassängen gruppen kommer att använda. 

 

Hur stora är simgrupperna?

Varje grupp har max 15 barn i gruppen. Lärartätheten är 1 simlärare/4-5 barn. Under vårterminen 2021 är grupperna max 8 barn.

 

Har jag som deltagare under pågående termin förtur till anmälan?

Ja! Deltagare på den pågående terminen har förtur till nästa terminstart. Nya medlemmar kan börja anmäla 3 dagar efter att anmälan för nuvarande medlemmar har öppnat.

 

Vad kostar Simkunnighetskurserna?

Träningsavgifterna terminskurserna är 1495 kr och Sommarsimskolan kostar 995kr/period. Det tillkommer en medlemsavgift på 150 kr/deltagare och kalenderår. Ni kan läsa om alla kostnader under rubriken avgifter.

 

Hur vet jag vilken nivå jag ska anmäla mitt barn till?

Under Våra Nivåer kan ni läsa vad förkunskaperna samt märkesmål som gäller för respektive grupp. Om det fortfarande är oklart - vänligen kontakta oss med en kort beskrivning på vad ditt barn kan och inte kan göra i vattnet.

 

Hur betalar jag?

Betalningen sker i samband med Anmälan och med kort. Vänligen kontakta oss om ni har problem.

 

Vad är SSS Ångerrätt?

Ångerrätten kan utnyttjas med full återbetalning av träningsavgift och medlemsavgift inom 14 dagar från bokningstillfället. Ångerrätten gäller dock inte om bokningen sker mindre än 7 dagar innan kursstart, då hänvisar vi till våra avbokningsregler.

 

Vilka är SSS avbokningsregler?

Om ni har bokat en plats men måste avboka så ska detta skriftligen meddelas till info@sundsvalls-ss.se

  • Om detta sker 7 dagar innan det första lektionstillfället återbetalas 100% av träningsavgiften.

    Medlemsavgiften återbetalas ej.

  • Om avbokningen sker innan tredje lektionstillfället återbetalas 75% av träningsavgiften. Ett avdrag för en administrativ avgift om 25% tas ut. Medlemsavgiften återbetalas ej.

  • Om avbokning sker efter tredje tillfället återbetalas inte träningsavgiften. Undantag gäller vid sjukdom/skada. Om ert barn blir sjukt/skadat efter tredje tillfället, så att flera simlektioner kommer att missas eller att ni måste avboka ska detta skriftligen meddelas till info@sundsvalls-ss.se tillsammans med ett läkarintyg. Vid sjukdom/skada kan delar av eller hela träningsavgiften komma att bli återbetalningsbar, minus avdraget för den administrativa avgiften på 25% av tränings- avgiften. Medlemsavgiften återbetalas ej. 

Hur ber jag om en återbetalning?

Vi kan endast göra återbetalningar till ert bankkonto. När ni önskar en återbetalning, förmedla följande information till info@sundsvalls-ss.se:

  • Barnets personnummer 

  • Banktillhörighet

  • Kontoinnehavarens namn 

  • Kontonummer

Vi strävar efter att hantera återbetalningar inom 10 arbetsdagar, men p g a omständigheter i ärendet kan ibland återbetalningen fördröjas.

 

Kan jag göra en sen bokning?

I mån av plats godkänner vi nya medlemmar i simskolan under de två första veckorna av terminens start. Efter det andra lektionstillfället lägger vi inte in nya medlemmar i simskolan. Vid sen anmälan sätts inte träningsavgifter ner. Vi kan inte ersätta lektionstillfällen vid frånvaro orsakad av t ex sjukdom eller resa och reducerar därför inte avgiften vid sen anmälan. Kontakta oss om du vill ha mer information om lediga platser.

 

Kan jag boka privat lektion?

Vi erbjuder privatlektioner, i mån av plats, till barn och vuxna. Vid intresse skicka en förfrågan till info@sundsvalls-ss.se. En bokad privatlektion återbetalas ej men kan ombokas, om avbokningen sker 24 timmar innan det bokade lektionstillfället.

 

 

INFÖR SIMSKOLAN

_____________________________________________________________________________________________

 

Får föräldrar vara med i vattnet?

Nej. Inga föräldrar får vara med i vattnet. Men ni får sitta och titta på under varje lektionstillfälle. Vi ber er dock att hålla avstånd från bassängkanten. 

 

Vad behöver vi ha med oss til simskolan?

Baddräkt/Badbyxor samt handduk. SSS rekommenderar att barnen använder baddräkt eller badbyxor istället för bikini eller badshorts eftersom simning handlar om att lära sig förflytta sin kropp i vattnet samtidigt som man minskar vattenmotståndet. 

 

Ska mitt barn använda simglasögon?

SSS rekommenderar inte simglasögon i baddaren eller bläckfisken grupperna - då huvudmålet för dessa grupper är att skapa sig vattenvana. Från Silverpingvinen och uppåt rekommenderar vi att alla barn använder simglasögon för att kunna fokusera på att lära sig simma. Om simglasögonen blir ett störningsmoment rekommenderar vi att använda badmössa under simglasögonen. 

 

Ska mitt barn använda badmössa?

För barn med långt hår är badmössa det absolut bästa alternativet för att inte riskera att håret hamnar i och/eller över ögon, näsa och/eller mun. Ett annat alternativ är ett väl uppsatt hår som inte lossnar under lektionstiden.

 

Vart samlas man?

Inför vårterminen 2021 så samlas alla deltagare utanför entrén till Himlabadet/Alnöbadet.

 

Hur får man en nyckeltagg?

Inga nyckeltaggar under vårterminen 2021.

Om ni har anmält er till Himlabadet kommer ni att behöva lösa en nycketagg från Sundsvalls Simsällskap. Under den första veckan av terminsstart kommer det stå en representant från Sundsvalls Simsällskap i entrén till Himlabadet för att dela ut nyckeltaggar till alla deltagare. Ni använder nyckeltaggen för att komma in till himlabadet samt låsa skåpet. Nyckeltaggen gäller för en deltagare samt en förälder/vårdnadshavare.

 

Vad gör föräldrar under simlektionen?

Sundsvalls Simsällskap vill att du som förälder finns med ditt barn under lektionstillfället - väldigt begränsat under Covid-19! Föräldrar ska kunna hjälpa barnen till och från lektionen och under lektionstillfället om barnet behöver gå på toaletten eller liknande. Mobiltelefoner är förbjuda under simlektionerna!

 

 

HUR GÅR EN SIMLEKTION/TERMIN TILL

_____________________________________________________________________________________________

 

Hur lång är varje lektion?

Varje lektion är 40 min lång med 5-8min på land och 35-32 min i vattnet. Ingen landträning under vårterminen 2021.

 

Hur går en lektion till?

Gruppen samlas i en ring med sina simlärare. Simlärarna tar närvaro sedan kommer gruppen att göra en kort uppvärmning på land med fokus på rörelseövningar samt prata simning och utföra vissa armtag på land. Därefter kommer simmarna att följa efter en ledare till kanten. Barnen kommer sedan att gå i vattnet efter sin ledare som gör en uppvärmningsövning i vattnet för att sedan spendera tid på det viktiga övningarna för den nivån för att sedan avsluta med en kort lek. Under Våra Nivåer finns mer information om vad som tränas och lärs ut för varje nivå.

 

Vilka är våra ledare?

Alla våra siminstruktörer är utbildade i HLR , de Svenska Simlinjeutbilningarna, NPF utbildning via SISU och Attention. Vi har i dagsläget ungefär 20 ideella arvoderade siminstruktörer i simkunnighets verksamheten. Samtliga ledare lämnar in ett begränsat utdrag från belastningsregistret 1 gång/år. 

 

Vilket simsätt lär ni ut först?

Vi lär ut ryggsim och crawl samtidigt. Bensparken för ryggsim och crawl är densamma och väldigt enkel motorisk för barnen att lära sig. Första simsättet är ryggsim - då har simmaren även fria luftvägar. 

 

Varför lär vi inte ut bröstsim först?

Bröstsim är ett väldigt svårt simsätt motoriskt och koordinations mässigt för barn. Bröstsimsbensparken börjas läras ut i Fisken grupperna och i Hajen grupperna fortsätts arbetet mot att lära sig simma bröstsim.

 

Om barnet blir sjukt?

Stanna hemma! Som föräldrar behöver ni inte meddela frånvaro till siminstruktörer eller till ansvarig. Vi kan tyvärr inte erbjuda ett ”nytt” tillfälle för att kompensera för det missade tillfället. Detta för att våra grupper allt som oftast är fullbokade och vi kan inte garantera att alla medlemmar får samma förutsättningar. Vi kan heller inte erbjuda återbetalning för enstaka missat tillfälle.

 

Hur tar man märken på simskolan?

Gruppens namn är det märkesmål gruppen har. Vi testar gruppen kontinuerligt under terminens gång och väver in de kraven in i undervisningen. Vi har alltså inte en officiell märkestagningsdag. Om ni vill veta hur det går för era barn - prata med simlärarna eller kontakta oss.

 

Hur vet vi att det är dags att gå vidare till nästa nivå?
När ledarna ser att barnet har tillräckliga färdigheter meddelas föräldrarna/vårdnadshavarna. Det går att byta grupp när som helst under terminen. Observera att det inte alltid är möjligt att få behålla samma dag och tid då barnet ska byta till nästa nivå under kursens gång.

 

Får barnet bada före/efter Simskolan?

Nej! Sundsvalls Simsällskap har hyrt bassäng och banor under ert tillfälle och er försäkring gäller bara under den tiden ni har simskola. Därför kan ni bara bada om ni har löst eget inträde till badet.

 

Vad händer på avslutningen?

Vid det sista tillfället kommer barnen att få visa sina kunskaper genom lek och glädje. Vi avslutar terminen med mycket lek, diplom och glass!