SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sundsvalls Simsällskap
Välkommen till Simkunnighet med Sundsvalls Simsällskap!
"Simkunnig är den som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg."
 

Välkommen till Sundsvalls Simsällskap!

Sundsvalls Simsällskap grundades redan år 1871 och har sedan dess erbjudit Sundsvall med omnejd simkunnighets lektioner. Sundsvalls Simsällskap erbjuder simskola, teknik, tävling och tränings simning, samt masters. Vi är medlemmar i Svenska Simidrottsförbundet och vi följer den svenska simlinjen. Vår vision är att erbjuda simning i världsklass med simmaren i fokus. Vi erbjuder simskola från det år som barnet fyller 4 år, förutsatt att barnet är mentalt mogen för att delta i undervisningen utan föräldrar i vattnet.

 

Vår utbildningsfilosofi

Sundsvalls Simsällskap följer Svenska Simidrottsförbundets simlinje från simskolan och igenom hela vår verksamhet. Undervisningen bygger på ett roligt lärande med utmaningar utifrån individernas/gruppens färdigheter. I Sundsvalls Simsällskaps Simskola har vi sju olika nivåer – Baddaren, Bläckfisken, Silverpingvinen, Guldpingvinen, Fisken, Hajen samt Simborgaren. 

 

Vi arbetar med ryggsim som vårt första simsätt. Ryggsim är det lättaste simsättet för barn att lära sig simma. Det är både motoriskt och koordinations mässigt de lättste simsättet då rörelserna efterliknar många av det rörelser barnen redan kan göra på land. De fria luftvägarna gör det blir ännu lättare för barnen att slappna av och kunna fokusera på att lära sig simma. Därefter introduceras crawl med andning till sidan och sedan bröstsim.

 

Våra Ledare

Alla våra siminstruktörer är utbildade i HLR , de Svenska Simlinjeutbilningarna, NPF utbildning via SISU och Attention. Vi har i ungefär 20 ideella arvoderade siminstruktörer i simkunnighets verksamheten. Samtliga ledare lämnar in ett begränsat utdrag från belastningsregistret 1 gång/år.  

 

Terminer
Sundsvalls Simsällskap erbjuder Simskola under 3 terminer – Höst, Vår och Sommar.    
 

Höstterminen:

Höstterminen startar i slutet av augusti och avslutas i mitten av december. Varje lektionstillfälle är ca. 35-40 minuter lång. Gruppen träffas en gång per vecka med undantag för höstlovet.

 

Vårterminen:

Vårterminen startar i början på januari och avslutas i början/mitten av maj. Varje lektionstillfälle är ca. 35-40 minuter lång. Gruppen träffas en gång per vecka med undantag för sportlov och påsklov.

 

Sommarsimskola:

Sommarsimskolan erbjuds från slutet på Juni och under hela Juli. Alla perioder är en vecka lång och erbjuder fem lektionstillfällen där varje lektionstillfälle är 40 minuter.

 

Platser

Sundsvalls Simsällskap erbjuder simskola på Himlabadet och på Alnöbadet.

 

Himlabadet: Under Höst- och vårterminen håller vi till inne i multibassängen där vattentemperaturen ligger runt 32-34 grader. Djupet i multibassängen går att justera från 75cm-120cm. Sommarsimskolans simlektioner hålls i den ”lilla”/aktivitetsbassängen som ligger utomhus. Här erbjuds alla grupper från Baddaren upp till Hajen.

 

Alnöbadet: Under höst- och vårterminen går alla simlektioner i den stora bassängen på Alnöbadet. Temperaturen ligger runt 29 grader och djupet är från 90 cm. Därför erbjuds grupper från Bläckfisken till och med Hajen.

 

Bokningar

För att anmäla ert barn till Sundsvalls Simsällskaps simskola gör ni det genom att besöka vår hemsida www.sundsvalls-ss.se. Där skapar ni ett konto åt ert barn under fliken ”anmälan”. Efter att kontot är skapat kommer ni kunna välja den grupp och tid som passar er bäst. Efter att ni har valt grupp kommer ni att kunna genomföra en direktbetalning med ert kontokort.

 

Den uppkommande terminens grupper blir synliga på hemsidan ungefär sex veckor innan den pågående terminen avslutas. Grupperna blir därefter bokningsbara på hemsidan några timmar efter att det sista lektionstillfället på den pågående terminen har avslutats.

 

Sundsvalls Simsällskaps aktiva medlemmar har alltid förtur till de nyöppnade grupperna.

 

Bokning för nya medlemmar öppnas 3 dagar efter att den har öppnats för aktiva medlemmar.

 

Avgift

Höst och Vårterminen: 1595 kr/termin

Sommarsimskolan: 550kr/vecka

Medlemsavgift*: 250 kr/år

 

*Medlemsavgiften gör föräldern röstberättigad till årsmötet och ger barnet en försäkring under årets gång. Avgiften betalas en gång per år.

 

Kallelse

En kallelse kommer att skickas ut cirka 7 dagar innan kursstart.

 

Missat tillfälle

Som föräldrar behöver ni inte meddela frånvaro till siminstruktörer eller till ansvarig. Vi kan tyvärr inte erbjuda ett ”nytt” tillfälle för att kompensera för det missade tillfället. Detta för att våra grupper allt som oftast är fullbokade. Vi kan heller inte erbjuda återbetalning för enstaka missat tillfälle.

 

Ångerrätt
Ångerrätten kan utnyttjas med full återbetalning inom 14 dagar från bokningstillfället. Ångerrätten gäller dock inte om bokningen sker mindre än 7 dagar innan kursstart. Då hänvisar vi till våra avbokningsregler.   

 

 
 
Sena bokningar

I mån av plats, godkänner vi nya medlemmar i simskolan under de två första veckorna. Efter det andra lektionstillfället lägger vi inte in nya medlemmar i simskolan. Vid sen anmälan godkänds inga delbetalningar, för missade lektionstillfällen eftersom vi inte kan ersätta lektionstillfällen vid sjukdom eller resa. Därför är avgiften densamma vid sen bokning.

 
Kontakt Simskolan:
Mail: info@sundsvalls-ss.se
Telefon: 060-617311 
Kansliet har stängt fredagar. Samt under v.28-30