Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sundsvalls Simsällskap

Välkommen till Sundsvalls Simsällskap
Här hittar ni nyheter från klubben.

Telefontid v33:
Mån: 12-14
Ons: 12-14

Mail: info@sundsvalls-ss.se 
Simskoleinformation
Ny grupp för Baddaren på lördagar
2018-08-15 12:45, Simskoleinformation
Nu öppnar vi upp ytterligare en grupp för Baddaren! Det har varit hög efterfrågan på platserna till Baddaren och vi är glada att kunna tala om att vi nu öppnar ännu en grupp. Gruppen kommer att träna på lördagar kl 9:00, med start lördag 25 augusti.

Baddaren passar barn som saknar vattenvana. Här övar vi på att doppa hela huvudet under vatten, att blåsa ut luft under vattnet, hoppa från kanten ner i bassängen, att lära sig glida och att kunna flyta i vattnet med lite assistans.

Bokning kan göras genom att klicka här.
Välkommen till en ny termin med Sundsvalls simsällskap!
2018-08-12 22:35
Vi hälsar alla simmare och simmarfamiljer välkomna till en ny termin och en ny säsong! Vi riktar ett särskilt varmt välkommen till våra nyaste och kanske yngsta medlemmar i Baddaren. Har ni några frågor och funderingar så hör gärna av er till oss på info@sundsvalls-ss.se. Och det gäller självklart alla medlemmar, har ni frågor - hör av er.

Några av våra grupper har redan dragit i gång och några ligger i startgroparna för att komma igång. Vi håller på med de sista finjusteringarna i planering och schemaläggning inför hösten och har några intressanta nyheter att dela med oss av.

Som ni vet jobbar vi ständigt med förbättringar och den här säsongen kommer vi att fokusera på närvaro. För våra grupper från Simiaden 2 och uppåt innebär det ett fokus på att simmare och ledare kommer förberedda och i tid till träning. Frånvaro ska meddelas tillsammans med frånvaroorsak till ansvarig tränare. Ledarna kommer att informera i alla grupper på vilket sätt det ska ske. Sponsring av tävling kommer att kopplas till närvaron. Vi sponsrar alla simmares egenavgifter med minst 50% på tävlingar, i gengäld kommer vi nu begära en förutbestämd närvaro från simmarna för att få behålla full sponsring. Vet man redan från start av terminen att man inte kan delta fullt ut, ta upp det med ansvarig tränare som då tar hänsyn till det i beräkningen. Närvaro innebär också 100% fokus på träningspassen, både från simmare och ledare. 

Och så den nyhet som kanske flest väntat på, vi är glada att kunna tala om att vi har anställt 2 nya tränare. De kommer närmast från en Gold Medal USA simklubb som ligger top 15 av USAs simklubbar! Vi är otroligt glada över att dom valt att komma över till oss och ser med spänning fram emot att ha dom på plats. Vi räknar med att kunna gå ut med deras namn och en närmare presentation om ca 3 veckor. En av tränarna kommer att ansvara för simskolan och en av tränarna blir huvudansvarig för tävlingsgrupperna, Tanya kommer att ansvara för teknikgrupperna. Tillsammans kommer de att bilda ett fantastiskt team med våra övriga ledare!

Nästa nyhet kommer förhoppningsvis med ett öppningsdatum för nya simhallen, tills dess ser vi fram mot en ny härlig termin med en massa simning!
Träningsläger
Sundsvalls simsällskap bjuder in till breddläger 7-9 september
2018-08-10 11:50, Träningsläger
Sundsvalls simsällskap bjuder in till breddläger för simmare födda -05 och tidigare. Lägret anordnas i samarbete med Mellannorlands simförbund den 7-9 september. 

Läs mer om lägret i inbjudan - Klicka här.

Anmälan: Senast lördagen den 18 augusti.


Ansvarig för läger: Tanya Stenling
NY nivå i simskolan - Bläckfisken
2018-08-10 09:01
"Simkunnig är den som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg."

För att göra grupperna ännu mer jämna har vi tillsatt en ny nivå mellan Baddaren och Silverpingvinen. Den nya nivån är Bläckfisken. Har ditt barn god vattenvana eller/och tagit baddaren blå, då är den nya nivån Bläckfisken rätt nivå för ditt barn.

Anmälan gör ni enkelt via hemsida - Klicka här 
För mer information: info@sundsvalls-ss.se 

Välkommen till en höst med Sundsvalls Simsällskap!
Sundsvalls klassikersim
2018-07-31 21:20
Den 18e augusti anordnar vi Sundsvalls klassikersim i Sidsjön som en del av Sundsvallsklassikern

I vanlig ordning behöver vi funktionärer för att se till att det blir en rolig och väl arrangerad tävling. Ni anmäler er som funktionärer via det här formuläret - klick.

Tack för att ni ställer upp!
Simskoleinformation
Simskolan hösten 2018
2018-07-18 00:51, Simskoleinformation
"Simkunnig är den som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg."

SIMSKOLAN STARTAR VECKA 34!

I höst utökar vi simskolan! 
Till höstens simskolestart ändrar vi kursplanen för simskolan från tidigare 3 perioder till två perioder - hösttermin och vårtermin, med 15 kurstillfällen per termin. 

Fördelen med terminskurser är att vi får en ökad kontinuitet och får möjlighet att följa barnens utveckling i vattenkunskap under en längre tid. 

Kostnaden för en termin i simskolan (15 tillfällen) blir 1400 kr + medlemsavgift 150 kr. Kostnaden per tillfälle blir därmed densamma som tidigare, men vi bjuder på det sista kurstillfället! 

Anmälan öppnar onsdagen den 25/7 kl. 10.00 på vår hemsida (grupperna är synliga redan nu! klicka här)
Höstnyheter
2018-07-13 10:30
© Can Stock Photo / Kudryashka
Trots att sommaren just har inletts är planeringen för hösten i full gång och inför höstterminen inför vi en del förändringar. 

Först och främst ändrar vi i avgiftsstrukturen. I dag ligger en del av träningsavgiften dold i ett försäljningskrav under terminen. Det här försäljningskravet vill vi plocka bort och tydliggöra vad träningsavgiften per termin är redan vid bokningstillfället. Därför kommer träningsavgifterna att höjas under hösten för att täcka in den del av avgiften som tidigare låg i försäljningsdelen. Samtidigt plockar vi alltså bort kravet på försäljning helt och hållet. 

Ingen mer försäljning av strumpor, kakor eller toalettpapper! Om man inte vill. För den som vill finansiera en del av träningsavgiften kommer vi fortsatt erbjuda möjlighet till försäljning, men då på frivillig basis. Vinsten som görs kommer då att delas 80/20 mellan säljare och förening. Som exempel, vid försäljning med en vinst på 1000 kr, får säljaren 800 kr och föreningen 200 kr. Men det är som sagt en helt frivillig försäljning, men med möjlighet att kompensera avgiften för den som önskar.

Träningsavgifter för hösten 2018 hittar ni under respektive simgrupp i menyn högst upp på sidan.

Det blir också förändringar i simgruppstrukturen, vi lämnar strukturen med T1 till A bakom oss och fortsätter på den struktur som inletts med Medley och Simiaden. Nya grupper i höst blir Simiaden 1 och 2, Sum-Sim och Mästerskap. Simmarna kommer att få information om vilken grupp dom ska anmäla sig till och mer information om grupperna kommer att läggas ut på hemsidan. Bokningarna är upplagda för att det ska finnas goda möjligheter att betala avgifterna innan terminsstart i augusti.

Vi hoppas få komma in i vår nya simhall i november, men än är ingenting bekräftat så vi planerar för ännu en termin med simning på Alnö, i Matfors och Njurunda tills vi vet när vi kommer in i ny simhall. Så fort vi vet mer kommer vi att informera er.


Med vänlig hälsning
Sundsvalls simsällskap
Nordiska Ungdomsmästerskapen 14-15 juli
2018-07-13 10:27
Nu i helgen är Sundsvalls Simsällskaps Joel Berglund i Riga för att representera Sverige i dom Nordiska Ungdomsmästerskapen.  

Vi önskar Joel stort lycka till!
SM veckan 2018
2018-07-05 20:40
SM-veckan i Landskrona och Helsingborg har dragit igång och våra simmare är på plats.

SSS representeras av: Jonathan Hiltonsson, Johan Ekengren, Joyce Muzito, Wilma Persson, Elise Öberg och Gloria Muzito.

Vi önskar dom stort lycka till och hoppas att det blir roliga dagar!
Facebook
Nyheter från våra grupper
Övriga tävlingar, 18/08 19:03 
Simskoleinformation, 15/08 12:45 
Träningsläger, 11/08 11:32 
Simiaden, 08/08 11:04 
Medley, 08/08 10:31 
Simskoleinformation, 18/07 00:51 
Egna arrangemang , 12/06 21:42 
 
Aktuellt
Våra sponsorer