SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sundsvalls Simsällskap
I kampen mot barncancer - Nu simmar vi!

I kampen mot barncancer – Swim of hope

Söndagen den 15 december 2019 anordnar Sundsvalls Simsällskap Swim of Hope till förmån för Barncancerfonden. Hjälp oss att samla in pengar till forskningen för att hjälpa alla barn som drabbas av cancer samtidigt som Ni är med och stöttar vår barn- och ungdomsverksamhet i Sundsvalls Simsällskap.

 

Fakta om barncancer

·       Varje år drabbas ca 300 barn av cancer i Sverige

·       Barncancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1-14 år

·       Tack vare framgångsrik forskning överlever idag ca 80 % av de barn som drabbas. Det är bra – men inte tillräckligt.

·       Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. För att det ska bli möjligt krävs att mer pengar samlas in till finansiering av livsviktig forskning.

 

Vad är Swim of Hope? Swim of Hope är en form av sponsorsim där varje simmare försöker hitta en eller flera egen sponsor (företag eller privatperson) som vill sponsra med valfri summa/meter. Man kan även som sponsor välja att sponsra med ett fast belopp.

 

Under arrangemanget gäller det för simmaren att simma så många meter som möjligt under en timmes tid. Man multiplicerar antalet simmade meter med summan/meter.

 

Exempel: Satsar sponsorn 30 öre per meter och simmaren lyckas simma 2500 meter kommer Sundsvalls Simsällskap att fakturera sponsorn (2500m X 30 öre =) 750 kr. Det ger alltså Barncancerfonden 375 kr och SSS 375 kr.

 

Sponsorn faktureras sedan detta belopp av kansliet. Hälften av summan skänks oavkortat till Barncancerfonden och hälften kommer att tillfalla Sundsvalls Simsällskap.

 

Vem får sponsra? Alla som vill och kan! Kamrater, familj, släkt, vänner, arbetskamrater, butiker och andra företag.

 

För grupperna UGP, TG, Utmanaren, Simiaden, Sumsim och Mästerskap - Oavsett om man har hittat en sponsor eller inte, simmar vi tillsammans! 

Är du inte medlem i Sundsvalls SS men vill delta (de insimmade pengarna fördelas då 50% till Barncancerfonden och 50% till SSS verksamhet) hör av dig till Tanya Stenling (tanya.stenling@sundsvalls-ss.se).


Informationsblad till Sponsorer - klicka

Informationsblad för Träna och Tävla grupperna - Klicka  


Swim of hope - Sundsvalls SS hemsidan - klicka här


Tillsammans med Sundsvalls Simsällskap i kampen mot barncancer!

Swisha ett bidrag till Swim of hope 2019
Alla bäckar små, är viktiga i kampen mot barncancern.Vi hoppas på att kunna ge en fin julklapp till barncancerfonden! 

swish nr: 123 458 26 64
ange: SOH 2019

Enkelt att swisha med Qr-kod ->
Hur fungerar Swim of Hope?
  • Söndagen den 15 dec mellan kl. 16.00-18.00 kommer simmarna/deltagarna under 1 h att simma så långt som möjligt - I kampen mot barncancer. 
  • Som sponsor kan man skänka öre/meter eller en fast summa pengar. 
  • Efter den 15 dec kommer information om betalningen att skickas ut till alla sponsorer. 
  • Av pengarna som samlas in, kommer 50% att gå till Barncancerfonden. 
Alla bäckar små, är viktiga i kampen mot barncancern.Vi hoppas på att kunna ge en fin julkapp!