SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sundsvalls Simsällskap
Svensk-amerikansk tränarduo förstärker Sundsvalls Simsällskap
2018-08-28 12:38
Vi är mycket glada att få välkomna våra nyrekryterade tränare Kevin Lai och Sofi Vellner Lai till Sundsvalls Simsällskap som kommer att förstärka och bredda föreningens befintliga tränarteam senare i höst. 
 
Det svensk-amerikanska paret som närmast kommer från Harrisonburg Virginia består av amerikanske Kevin Lai och svenska Sophie Vellner Lai, med ursprungsklubb Neptun i Stockholm, i vilken hon själv simmade till elitnivå i ung ålder. 
 
Sophie Vellner har också varit verksam som tränare i Stockholm, Västerås och Jönköping innan hon träffade Kevin Lai och deras gemensamma simresa startade. Paret arbetade i sex år sida vid sida som tränare i Hong Kong-baserade simföreningen Hong Kong Island Stingrays, innan de vände blickarna mot Thailand där de tillsammans byggde upp simföreningen Thanyapura Sports Club i Phuket, Thailand, som snabbt växte till över hundra medlemmar och kunde stoltsera med simmare som tävlade såväl i Thailand, Malaysia och Singapore, som i British National championships. 
 
Därefter flyttade paret till USA där de båda arbetade i föreningen Orinda Aquatics strax utanför San Fransisco. Under åren i San Francisco växte föreningen till att bli en av USAs top 30, en s k Silver Medal Club, med över 15 simmare rankade som topp 10 i USA.
Efter några år i San Francisco flyttade paret vidare till Harrisonburg Virginia där de nu arbetat de senaste åren i simföreningen Virginia Gators of Harrisonburg som i dag rankas som en av USAs främsta, en s k Gold Medal Club, även den med många simmare som rankas som topp 10. 
 
Själva ser duon mycket fram emot att få flytta till Sverige med sina två barn, 3 och 2 år gamla och få etablera sig i Sundsvall. 
- Vi är väldigt exalterade att få komma till Sundsvall och en förening med en så lång tradition av simning på hög nivå. Vi hoppas kunna bidra till utveckling av föreningen och naturligtvis också få lära oss mycket.
Och förstås är det spännande med en flytt till Sundsvall inte minst för våra barn som är nyfikna på att få uppleva snö, avslutar Sophie och Kevin. 
 
Närmast väntar för paret nu förberedelser inför flytten till Sverige, som beräknas till inledningen av november. 
 
För att läsa Kevin och Sophies egna hälsning klicka här.
 
Aktuellt
Simshop
Sponsorer