Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sundsvalls Simsällskap

Välkommen till NIUs hemsida

Sundsvalls Simsällskap samarbetar med Sundsvalls gymnasium som är en av 23 certifierade gymnasieskolor i Sverige som erbjuder Nationell Idrottsutbildning i simning. 

 

  • Simmarna har möjlighet att kombinera sina studier med simträning på elitnivå.  Skolan har som mål att stödja och utveckla elitsatsande elever. 
  • På NIU–simning i Sundsvall erbjuder vi dig ett personligt upplägg för din elitsatsning under de tre eller fyra åren du går på utbildningen.

Vi har ett stort fokus på individens utveckling och kombinationen simning och skola. Utbildningen innehåller mycket träning, du kommer därmed att lära dig att strukturera upp din vardag.

Här krävs alltså att du lär dig att ta eget ansvar och fungera som individ i grupp.

 

 

På NIU- Simning erbjuder vi träning/teori 3-4 gånger i veckan under skoltid där fokus ligger på dig och dina utvecklingsbehov. Teori kommer att ingå i specialidrotten både separat från och integrerat i de praktiska passen. Simträningen sker i 50m bassäng maj-oktober och oktober-maj i 25m bassäng.


Du får som NIU-elev vägledning i din satsning av engagerade, licensierade elittränare som hjälper dig att nå dina mål. NIU-träningen ligger på morgonen och schemat är anpassat efter det, oberoende av det program du väljer. Vi vet att du som kommer till oss är driven och motiverad att nå dina mål så för oss är det viktigt att du får utvecklas optimalt både som simmare och individ!


Läs mer om NIU i Sundsvall här.

 

  • För mer information om NIU kontakta Emma Wallin
  • För information om träning efter skoltid med Sundsvalls Simsällskap, kontakta Kevin Lai
    På kvällstid erbjuds du att träna med oss i Sundsvalls Simsällskap och delta i deras ordinarie verksamhet. Avgiften för att träna med Sundsvalls Simsällskap är 1500kr/termin (gäller HT19/VT20)
Hej och hjärtligt välkommen till NIU och Sundsvalls Gymnasium!
2019-09-03 09:42

Sundsvalls Gymnasium och NIU vill bjuda dig som ska börja gymnasiet nästa höst att provträna och gå på öppet hus fredagen den 18 oktober.. Du kommer att få träffa tränaren som kommer att hålla i NIU-simning samt Ann Larsson ansvarig för samtliga NIU idrotter. Representanter från Sundsvalls Simsällskap kommer att vara på plats för att informera om föreningen.


Mellan 10.00-11.00 kommer vi att träna tillsammans i Himlabadets 25m bassäng.
Sedan blir det ombyte och promenad till Hedbergska skolan där vi blir bjudna på lunch.

Efter lunchen blir det en kort visning av skolorna Hedbergska och Västermalm samt information om NIU. Avslut ca 14.00.


Anmäl dig senast 14/10 till emma.z.wallin@edu.sundsvall.se 


Sundsvalls SS bjuder dig också att träna med dem kl 15-16 samma dag.

Välkomna!


Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Aktuellt
Sponsorer Simkunnighet